Patříte mezi milovníky turistiky, a to nejen během letních, ale i chladnějších měsíců? Asi vás nepřekvapí, že vaše pokožka v zimě žádá rozdílnou péči než v létě, obzvlášť pokud rádi chodíte po horách či jiných místech s náročnějšími podmínkami. Jak pokožku připravit do nečasu?
1. Krém na obličej
Krém na obličej by měl přes zimu chránit vaši pokožku nejen před mrazem, ale i před volnými radikály. Proto sáhněte po takovém, který má hutnou konzistenci a obsahuje antioxidanty – velmi účinné jsou vitamíny E a C. Mezi extra výživné produkty se řadí ty, které mají ve svém složení bambucké máslo, kyselinu hyaluronovou a výtažek z aloe vera.
2. Pleťový olej
Pleťový krém by měl mít velký podíl olejové složky, pokud tomu tak není, pořiďte si pleťový olej, který se aplikuje před nanesením krému. Aby si vaše pokožka udržela potřebnou dávku hydratace, pořiďte olej jojobový, avokádový nebo velmi hutný ricinový, ten navíc napomáhá k redukci zhojených jizev.
3. Krém na ruce
Podobně jako tvář i ruce často čelí povětrnostním vlivům napřímo (pokud zrovna nemáte nasazené rukavice). Krém na ruce vhodný do mrazu by měl mít, stejně jako ten na obličej, hutnou konzistenci, zároveň by se měl dobře a rychle vsakovat do kůže, abyste si neumastili oblečení. Skvěle fungují složky jako včelí vosk, bambucké máslo či ceramidy.
4. Balzám na rty
Přes zimu mohou být vaše rty popraskané, suché nebo, jak se říká, olezlé. Jelikož je pokožka na rtech mnohem citlivější než na jiných částech těla, je nutné jí poskytnout potřebnou péči. Přirozeně se sama nepromašťuje, a proto je vhodné používat velmi mastné a výživné mazání. Ideálním pomocníkem přes zimu je například obyčejná vazelína.
TIP: Vazelínu můžete mazat i kolem očí, abyste při častém mhouření ve větru a na slunci zabránili zbytečnému vzniku a prohlubování vrásek.
5. Zinek
Z doplňků stravy sáhněte po zinku. Ten posiluje imunitu, napomáhá hojení a má dezinfekční účinky. Redukuje nadměrnou tvorbu kožního mazu vzniklou vlivem vnějšího prostředí. Celkově pokožku povzbuzuje a činí ji odolnější.
———Komerční článek———